Палестинският президент Махмуд Абас се извини за коментарите, които направи през миналата седмица, които масово бяха заклеймени като антисемитски, съобщават израелските медии.

"Ако хората са се обидили от моето изявление, особено хора от еврейската вяра, аз им се извинявам. Бих искал да уверя всеки, че не това беше намерението ми, и да потвърдя моя пълен респект към еврейската вяра, както и към други монотеистични религии", изтъкна Абас.

Нетаняху обвини Махмуд Абас в антисемитизъм и отричане на Холокоста

Нетаняху обвини Махмуд Абас в антисемитизъм и отричане на Холокоста

Ново изостряне на отношенията между Израел и палестинците

"Бих искал също така да потвърдя нашето отдавнашно осъждане на Холокоста като най-зловещото престъпление в историята и да изразя съпричастността ни към жертвите", допълни палестинският лидер.

"Също така ние осъждаме антисемитизма във всичките му форми и потвърждаваме нашия ангажимент към решението за две държави и да живеем рамо до рамо в мир и сигурност", се подчертава в изявлението, публикувано на английски, иврит и арабски.

ЕС скастри Махмуд Абас за коментарите му за Холокоста

ЕС скастри Махмуд Абас за коментарите му за Холокоста

В необичайно рязък език от страна на Брюксел

По-късно военният министър на Израел Авигдор Либерман отхвърли извинението на палестинския лидер, посочвайки, че "Абас е жалък отрицател на Холокоста, който написа докторската си дисертация за отричането на Холокоста, а след това дори публикува книга за отричането на Холокоста. Това е начинът, по който трябва да се отнасяме към него и неговото извинение не се приема".