Македонски интернет блог публикува подигравателен фотоколаж с осъдената на смърт в Либия медицинска сестра Снежана Димитрова, информира БитиВи.

Публикацията е от 1 февруари тази година и поражда огромно недоволство и гневни коментари от българските интернет потребители.

Много от тях са сигнализирали, като настоява македонският автор незабавно да свали снимката или страницата да бъде цензурирана от системния администратор на македонския блог сървър.

Интернет компанията, която администрира въпросния сървър изрично е подчертала в общите условия за ползване на блог секциите, че не носи отговорност за съдържанието и снимките, публикувани от нейните потребители.

От информацията на сайта е мидно, че обидният колаж е публикуван от македонския гражданин Миле Стойковски.
От резултатите в търсачката Google става ясно, че това е известен македонски парамаратонец, който в момента събира дарения за участие в пара-олимпийските игри в Китай.

Миле Стойковски симпатизира на партията ОМО-Илинден, на която българските власти отказаха регистрация у нас.
В блог секцията му има много линкове към други страници, в които се насажда антибългарска нетърпимост и се пропагандира краен македонски национализъм. Стойковски не бе открит за коментар, уточняват от БитиВи.