Въоръжените сили на Украйна в сутрешната си сводка за фронта съобщават, че тежките боеве продължават в направленията Лиман, Бахмут и Мариинка. Съобщава се за напредък край Бахмут.

Пред деня е имало 40 бойни сблъсъка, а вероятността за ракетни и въздушни удари в цяла Украйна остава висока. Във Волинското и Полиското направления оперативната среда остава без значителни промени.

Украинските военни съобщиха, че украинските сили са "унищожили" с целенасочен обстрел формирование на руските сили в Макеевка в контролираната от Русия Донецка област. Според украинските въоръжени сили е унищожен "поредният склад на руските терористи".

Ръководителят на сепаратистката администрация в региона Денис Пушилин заяви в канала си в Telegram, но после бе цитиран и от ТАСС, че при нападението са били засегнати жилищни райони и болница. Един човек е убит, а 36 души са ранени, включително бебе и седемгодишно момче. 

Ако се вярва на сепаратистките сили, огънят е дошъл от село Богатир, което се намира на 76 км от центъра на Макеевка.

Макеевка стана известна с удара в Новогодишната нощ на украинските сили, когато те уцелиха сграда, в която са разквартировани руски военни. Тогава руската армия с известно закъснение призна за жертви - първоначално 63, а после официалната информация увеличи до 89 загинали. Според украинцити жертвите са до 400, а чужди разузнавания потвърдиха около 300

Изявленията днес и на двете страни не могат да бъдат проверени.

Украинската армия говори и за ракетната атака срещу град Първомайски и село Бели кладенец в Харковска област. Руската армия се опитва да настъпи и в района на юг от Новоселивская.