Специалният прокурор Робърт Мълър, разследващ руската намела в американските избори, проучва бившия президентски съветник Майкъл Флин за участие в изтичането на мейли на Хилари Клинтън по време на изборната кампания, предадоха информационните агенции.

Съобщава се, че предприемачът Питър Смит, е бил във връзка с пет хакерски групи при акцията по проникване в пощата на Клинтън. По думите на Смит, Флин е бил негов съучастник в разкриването на мейлите.

Припомняме,кандидатката на Демократическата партия за Белия дом беше сериозно атакувана по време на кампанията заради използване на личната й поща за служебна кореспонденция. Според анализаторите това е изиграло роля за победата републиканския кандидат Донлад Тръмп в оспорваната изборна битка - Клинтън победи в абсолютния брой гласове, но Тръмп успя да спечели повече електори в избирателната колегия, излъчваща бъдещия президент.

Според информация на в. "Wall Street Journal", Робърт Мълър вече е предприел разследване по случая, за да установи дали бившият съветник на Доналд Тръмп по националната сигурност има участие в похищаването на писмата на Клинтън.

Вестникът уточнява, че според признанията на самия Смит, той е контактувал с петте хакерски групи, които са твърдели, че разполагат със съобщения от електронната поща на кандидатката на демократите.

Предприемачът уточнява, че две от групите са били руски.

По-рано Мълър изиска от Белия дом документи, свързани с Майкъл Флин, посочва в. "New York Times".

Руски хакери и Майкъл Флин свързвани с имейли на Хилари Клинтън

Руски хакери и Майкъл Флин свързвани с имейли на Хилари Клинтън

Статията повдига сериозни въпроси