Макар Марин льо Пен да твърди, че е "уморена от звука и яростта" на провокативното си минало, крайнодясната кандидатка за президент на Франция атакува съперника си Ерик Земур, заявявайки, че сред поддръжниците му има "няколко нацисти".

В интервю за Le Figaro льо Пен отхвърли кандидатурата на Земур, като посочи, че поддръжниците му са смесица от маргинални фракции от миналото на собствената ѝ партия, "които влизаха и излизаха с много съмнителни персонажи".

"Там има традиционалисти католици, езичници и няколко нацисти", добави тя.

Льо Пен организира първия си голям митинг в събота в Реймс, а Земур, бивш журналист, осъждан два пъти за реч на омразата, ще събира поддръжници в същия ден в Лил. Съперничещите си кандидати влязоха в ожесточена надпревара за достигане до втория тур на президентските избори във Франция през април, като водят кампании с твърди антиимиграционни платформи.

Льо Пен понесе удар в рейтинговите проучвания, след като Земур обяви кандидатурата си, но тя все още води със 17% срещу 13% за Земур, според данни на Politico. Включването на журналиста в надпреварата позволи на льо Пен да се презентира като по-разумен и по-малко агресивен представител на националистите.

Марин льо Пен също така заяви, че това е последната ѝ президентска кампания, но че ще продължи да се занимава с политика, ако и този път не спечели.

Марин льо Пен осъди липсата на френския флаг на Триумфалната арка

Марин льо Пен осъди липсата на френския флаг на Триумфалната арка

Само знамето на ЕС почете началото на шестмесечното председателство на Париж на блока