"Премиерът на България обвини трима политици и посланика на Русия в оставката си. "За мен беше чест да ръководя правителство, свалено от Борисов, Пеевски, Трифонов и Митрофанова", заяви Петков. В списъка с отговорните за поражението на Петков липсват Батман и Жената котка. Вероятно е уморен от говорене."

Това написа в личния си фейсбук профил говорителката на руското външно министерство Мария Захарова. Тя иронизира изявлението на премиера в оставка, който беше свален от поста си след вот на недоверие.

Припомняме, че с 123:116 гласа внесеният от ГЕРБ вот на недоверие срещу кабинета на Кирил Петков, за провал в сферата на финансите мина успешно. Премиерът посочи, че този вот е само една малка стъпка от един много дълъг път. По думите му това, което опозицията не е разбрала е, че така не могат да спечелят българския народ.

Петков обеща, да продължи битката за отвоюване на държавата. И един ден ще имаме България без задкулисие, без мафия, една нормална, успешна европейска държава. Благодаря ви!", допълни премиерът.

ИТН, ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" свалиха кабинета Петков

ИТН, ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" свалиха кабинета Петков

Петков събра до 116 гласа