Илон Мъск обеща в събота да раздава по 1 милион долара всеки ден до изборите през ноември на някой, който подпише неговата онлайн петиция в подкрепа на конституцията на САЩ, съобщава "Ройтерс".

Петицията гласи: "Първата и втората поправка гарантират свободата на словото и правото на носене на оръжие. Подписвайки се по-долу, аз обещавам подкрепата си".

Организацията America PAC събира данни за контакт с повече потенциални избиратели, с които може да работи, за да стигне до урните за Тръмп.

Мъск вече награди с чек от 1 милион долара на посетител на неговото събитие в Пенсилвания, целящо да събере поддръжници зад републиканеца Доналд Тръмп. Победителят се казва Джон Дрехър, според персонала на събитието.

По думите му, мъжът не е имал представа за инициативата и наградата. 

Парите са последният пример за това, че Мъск в момента използва богатството си, за да повлияе на силно оспорваната президентска надпревара между Тръмп и неговия съперник от Демократическата партия Камала Харис.

Той каза в събота, че ако Харис спечели, това ще бъдат "последните избори", което предполага, че САЩ вече няма да съществуват. Двата опита за убийство на Тръмп доказват, че той е раздразнил определени кръгове и променя статуквото, както Харис не би искала. Той каза, че затова никой не се опитва да убие Харис.

"Убийството на марионетка е безполезно", каза Мъск, повтаряйки аргумент, който изложи в публикация в социалните медии.

Илон Мъск налял 75 млн. долара в кампанията на Доналд Тръмп

Илон Мъск налял 75 млн. долара в кампанията на Доналд Тръмп

Подкрепата на милиардерът е станал решаващ фактор за усилията на републиканския кандидат да спечели президентски избори

Припомняме, че по-рано тази седмица стана ясно, че Мъск е дал около 75 милиона долара на своята подкрепяща Доналд Тръмп финансова група America PAC в рамките на три месеца. Това показаха федерални разкрития, които подчертаха как милиардерът е станал решаващ фактор за усилията на републиканския кандидат да спечели президентски избори на 5 ноември.

В Съединените щати действа комисия за политическо действие (PAC), организация, която обединява вноски за кампании от членове и дарява тези средства за кампании за или против кандидати, инициативи за гласуване или законодателство.

America PAC, която се фокусира върху привличането на избиратели в силно оспорвани щати, които биха могли да решат изборите, е похарчила около 72 милиона долара от тях през периода юли-септември, според декларации, подадени до Федералната избирателна комисия.

Това е повече от която и да е била финансова група, фокусирана върху привличането на избиратели. Кампанията на Тръмп до голяма степен разчита на външни групи за агитиране на гласоподавателите, което означава, че финансовата група, основана от Мъск - ​​най-богатият човек в света - играе огромна роля в изборa между Тръмп и Камала Харис.

Мъск, главният изпълнителен директор на производителя на електрически автомобили Tesla, беше единственият дарител на групата през този период.

Илън Мъск спасил свободата на словото, а Доналд Тръмп трябвало да победи

Илън Мъск спасил свободата на словото, а Доналд Тръмп трябвало да победи

Мъск: Изборите тази година ще е най-важното гласуване в живота

Мъск, който каза, че е гласувал за кандидати за президент на Демократическата партия в миналото, направи рязък завой надясно на тези избори. Той подкрепи Тръмп през юли и се появи с него на митинг в Пенсилвания по-рано този месец.

Мъск каза в публикация на X, че ще "проведе поредица от разговори" в цяла Пенсилвания, по-малко от две седмици след появата му с Тръмп в щата.

Той каза, че хората трябва само да подпишат петиция на неговия уебсайт на America PAC, за да присъстват на неговите разговори от "утре вечер до понеделник".

Тръмп на свой ред каза, че ако бъде избран, ще назначи Мъск за ръководител на правителствена комисия по ефективност. 

Илън Мъск като защитник на правата на човека (Тръмп) в очите на евродепутати

Илън Мъск като защитник на правата на човека (Тръмп) в очите на евродепутати

ЕП представи номинациите за наградата "Сахаров"