В Калифорния, близо до мястото на митинга на кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп, е бил задържан въоръжен мъж в черен джип, съобщи за АП пресслужбата на местния шериф Чад Бианко.

Инцидентът е станал на 12 октомври около 17:00 ч. местно време. Мъжът е бил задържан на контролно-пропускателен пункт. Оказало се, че той е 49-годишен жител на Лас Вегас на име Уам Милър.

У него са открити пушка и зареден пистолет. Бил е задържан за незаконно притежание на оръжие. Органите на реда уточниха, че инцидентът не е оказал влияние върху безопасността на Тръмп и другите участници в събитието.

"Възможно е да сме предотвратили още един опит за покушение", заяви Бианко. Според шерифа Милър е член на антиправителствена група.

Покушението срещу политика е било предотвратено, защото мъжът е представил фалшив ВИП пропуск на контролно-пропускателния пункт, което веднага е предизвикало подозрение.

По време на предизборната кампания Тръмп вече преживя едно покушение срещу него, опитът за второто е бил предотвратен от агенти по сигурността. Първият се случи на 13 юли по време на предизборно събитие в Пенсилвания.

Доналд Тръмп с охрана на президент

Доналд Тръмп с охрана на президент

Джо Байдън се шегува: Стига Тръмп да не поиска F-15

Опитът беше извършен от 20-годишния стрелец Томас Матю Крукс, той беше ликвидиран на място. Тръмп беше ранен в ухото.

Два месеца по-късно, на 15 септември, въоръженият Райън Уесли Рут беше задържан в близост до територията на голф клуба във Флорида, където играеше кандидатът за президент на САЩ. Той прекара 12 часа в засада.

Тръмп поиска извънредна защита от армията в САЩ

Тръмп поиска извънредна защита от армията в САЩ

След получени заплахи и няколко нападения на предизборни събития

Във връзка с инцидента настоящият президент на САЩ Джо Байдън поиска да охранява Тръмп, за да може той да продължи безопасно предизборната си кампания.