Двама белгийски полицаи са били намушкани с нож в брюкселския квартал „Шербек”. Това обяви говорителят на федералната прокуратура, цитиран от Си Ен Ен. Нападателят е задържан. 

Нападенията се разглеждат като предполагаема терористична атака, обясни говорителят.

„Ройтерс” допълва, че белгийските прокурори, занимаващи се с тероризъм, са се заели с разследването. В кратко изявление на прокуратурата се посочва, че случаят е поет от федералните части, които обикновено се намесват в случаи на организирана престъпност или тероризъм.

Според телевизията VRT единият полицай е намушкан във врата, а другият – в корема. След това нападателят счупил носа на трети полицай, който пристигнал на мястото.

Нападателят е бил прострелян в крака и откаран с линейка и задържан. Телевизията допълва, че раните на полицаите не са животозастрашаващи.

Брюксел е в повишена степен на тревога след бомбените атентати, при които през март загинаха 32 души. Атаките бяха извършени на летището и във вагон на метрото.

По-рано този следобед жп гарата Гар дьо Норд бе затворена за един час заради бомбена заплаха. Дейността на гарата бе възстановена, след като екипи за обезвреждане на бомби провериха района.