В ход е полицейска хайка за мъж във френския град Лион, където нападател е прострелял и ранил гръцки православен свещеник в църква и след това е избягал от местопроизшествието.

Френското министерство на вътрешните работи написа в "Туитър" за "продължаваща ситуация" в района на пл. "Жан-Маке" в 7-ми район на Лион. Силите за сигурност са разположени на мястото на инцидента, се казва в съобщението. На обществеността е казано да избягва района и да следва инструкциите на властите.

Свещеникът е бил нападнат, когато е затварял църквата около 16:00 ч. местно време, уточниха полицейски източници пред "Ройтерс" и телевизия BFM. Той претърпял две огнестрелни рани, които са определени като "животозастрашаващи", като е получил лечение на място. Le Parisien съобщава, че стрелецът е бил въоръжен с пилена ловна пушка.

Това става дни след като трима души бяха убити при нападение с нож в църква в южния френски град Ница, като френският президент Еманюел Макрон го определи като "ислямистка терористична атака" и разположи хиляди допълнителни войници за защита на обществени места, включително места за поклонение.