Първият вицепремиер Дмитрий Медведев, който вчера бе одобрен за кандидат за президент, предложи настоящият президент Владимир Путин да стане премиер след неговата евентуална победа на изборите през март 2008 г.

„Изразявам готовност да се кандидатирам за длъжността президент на Русия, и се обърнах с молба към него (Путин) да даде принципното си съгласие да оглави правителството", каза Меведев в телевизионно изявление.

„Считам принципно важно да запазим най-важния пост в изпълнителната власт за Владимир Владимирович Путин.

По мнението на Дмитрий Медведев това ще направи още по-ефективно взаимодействието между законодателната и изпълнителната власт.

Вчера четири партии - „Единна Русия", „Справедлива Русия", „Аграрната партия на Русия" и „Гражданска сила" предложиха Дмитрий Медведев за кандидат за президент.
Медведев получи одобрението на настоящия президент Владимир Путин, а днес вече и на премиера Зубков.

Още вчера, малко след издигането му като кандидатура, руските медии коментираха, че Медведев е вече реално избран президент и сигурен приемник на Путин.

Владимир Путин оглави листата на партията „Единна Русия", която спечели проведените преди наскоро парламентарни избори, което ще направи законна една такава рокада в управлението на Русия.