Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация и бивш президент и премиер на страната Дмитрий Медведев предупреди, че мораториумът върху смъртното наказание в страната, ако е необходимо, "може да бъде преодолян". Политикът спомена това, коментирайки проукраинския саботаж в Крим, предава ТАСС.

"В съвременна Русия има мораториум върху смъртното наказание", написа той в сряда в своя канал в "Телеграм". "Въпреки че, подчертавам още веднъж, дори в рамките на действащата конституция, мораториумът върху смъртното наказание може да бъде преодолян. ако е необходимо, чрез промяна на правните позиции на Конституционния съд на Русия. Това е въпрос на избор на средства за защита на интересите на нашия народ, държава и общество."

Според политика мораториумът в Русия е много хуманен. Той посочи, че това не е така в други големи държави с ядрено оръжие (САЩ, Китай, Индия).

Терористични актове и диверсии

В тази публикация Медведев обръща внимание на факта, че "на територията на Русия започнаха да действат различни жълто-сини диверсанти". В този ред на мисли, според заместник-ръководителя на Съвета за сигурност, включително млади чуждестранни студенти, които извадиха от строя няколко железопътни съоръжения в Уфа - уж "защото не са съгласни с политиката" на Русия.

"Тоест ние прибрахме тези изроди (дословен цитат-бел.ред.), дадохме им възможност да се образоват. В отговор терористични атаки и саботажи. В същия ред какво правят "нашите", така да се каже, граждани, подпалвайки военни комисариати и унищожаването на други държавни обекти.Не говоря за убийствата на наши граждани от украински терористи на наша територия", описа ситуацията политикът.

Според Медведев обаче въпросът не е дори в конкретни случаи - както с руснаци, така и с чужденци. Той предложи на хората да си припомнят, че по време на Великата отечествена война "никой не се цероменеше с диверсантите, които по заповед на фашистките убийци извършваха подривни действия в тила".

"Присъдата за такива негодници беше една - разстрел без съд и следствие. Направо на местопрестъплението. Защото, ако си предател, извършил такова престъпление във военно време, тогава нямаш нито възраст, нито националност, нито дори право на защита живота си," обобщи политикът.

Дмитрий Медведев, който просто мрази...

Дмитрий Медведев, който просто мрази...

И докато съм жив, ще направя всичко възможно те да изчезнат