Неизвестни руснаци са извършили серия от нападения с коктейли "Молотов" срещу военни окръжия в цялата страна през този месец.

Това разкри Институтът за изследване на войната в последната си оценка на конфликта.

Според негови експерти акциите вероятно са в знак на протест срещу скрита мобилизация.

Сенатът на САЩ одобри $40 млрд. помощ за Украйна

Сенатът на САЩ одобри $40 млрд. помощ за Украйна

Шумър: Сенатът вече може да каже на украинския народ, че помощта е на път, истинска, значителна помощ, която може да гарантира победа

Руските медии и местните канали на Telegram съобщават за умишлени палежи на военни комисариати в три населени места в Московска област, но и в Омск, Волгоград, Рязан и Ханти-Мансийския автономен окръг в периода от 4 до 18 май.

Заместник-началникът на главната оперативна служба на Генералния щаб на Украйна Олексий Громов заяви, че има най-малко 12 случая на умишлени палежи срещу военни комисариати общо и пет през миналата седмица.

Руски служители са заловили двама 16-годишни младежи на местопрестъплението в едно от населените места в Московска област, което предполага, че за нападенията срещу военните комисариати вероятно са отговорни руски граждани.

Байдън праща артилерия и радари в Украйна

Байдън праща артилерия и радари в Украйна

Белият дом засилва помоща за Киев

От началото на войната има много съобщения за лош морал в руските сили, като според съобщенията някои от тях са изоставили оборудването си и са избягали от бойното поле, а други изобщо са отказали да се бият или дори са започнали съдебни действия срещу изпращането им в Украйна.