Министерството на отбраната на Молдова заяви, че руските дронове, които атакуваха Украйна в понеделник вечерта, не са прелетели през въздушното пространство на страната.

"Поради предполагаемия риск от проникване на дрон във въздушното пространство на Република Молдова, ние ви информираме, че нито един дрон, изстрелян от Руската федерация тази вечер, не е прелетял над въздушното пространство на Република Молдова", казва министерството в нарочна декларация.

По-рано ВВС на украинските въоръжени сили съобщиха, че дронове се движат от границата с Молдова в посока град Хмелницки.

"Украинската страна ни потвърди, че всички дронове, изстреляни над района на Одеса, са били унищожени или прехванати от украинските системи за противовъздушна отбрана", добави молдовското министерство на отбраната.

На 11 февруари в Молдова до украинската граница бяха открити отломки от дрон тип "Шахед", който вероятно е бил свален от украинската система за противовъздушна охрана. Граничните власти съобщиха, че в бойната част от дрона е имало около 50 кг взривно вещество.

Дронове летяха в Украйна от границата с Молдова

Дронове летяха в Украйна от границата с Молдова

Неизвестни безпилотни летателни апарати се появиха в украинското въздушно пространство