Русия все повече използва т.нар. нередовни формирования в своите настъпателни операции в Украйна. Това са неподготвени и необучени войски, пише в днешния си доклад британското разузнаване в X.

Нередовните сили са войски, които не са част от въоръжените сили, полицията или други агенции за вътрешна сигурност. Един пример е Доброволческият корпус, създаден през 2023 г. и съставен от повече от 20 000 резервисти, наемници и бивши затворници, се казва в доклада.

Нередовните формирования на Русия са предимно леки пехотински части, които нямат артилерия и въздушна подкрепа, което ги прави по-уязвими от редовните части", добавят анализаторите.

"В резултат на това през последните девет месеца тези формирования изглежда са претърпели много по-големи загуби в сравнение с руските редовни части."

Чеченски войници, прочути с лудориите си в "ТикТок", са притиснати също на фронтовата линия, а британското разузнаване пише, че използването на чеченци на фронтовата линия, както и за обучение на руски войници показва отчаянието и недостига на ресурси в руската армия.

Войната на Кремъл – дело на младите

Войната на Кремъл – дело на младите

Какво е известно за загубите на руската страна за 855 дни война