Москва привика военните аташета на САЩ, НАТО, Саудитска Арабия и други държави заради разпространявана от тях информация, че при руските удари в Сирия са убити цивилни, съобщават руски медии.

Военното министерство на Русия призова НАТО и Саудитска Арабия да обяснят обвиненията, че при руските удари са поразени болници в Сирия, обяви руският заместник военен министър Анатолий Антонов.

Привикахме военните аташета на САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Италия, Саудитска Арабия, Турция и НАТО днес, за да дадат официално обяснение на тези съобщения или да ги опровергаят. Това специално се отнася за редица скандални обвинения в англоезични медии по отношение на въздушни атаки срещу болници", уточни той.

Според него засилва се информационната война от западни медии по отношение на руските действия в Сирия.

„Ние сме обвинявани не само за провеждането на въздушни атаки срещу „умерената опозиция", но и срещу цели като болници, също джамии и училища. В резултат на това има убити цивилни според западни медии", добави той.

Той изрази съжаление още за това, че официални ръководители и правителства изразяват подобни мнения, имайки предвид външните и военните министри на САЩ, Великобритания, Франция и шефът на НАТО.

Антонов поясни, че ако до няколко дни няма доказателства за цивилни жертви при руските въздушни атаки в Сирия, Москва ще достигне до заключение, че твърденията са част от информационната война срещу Русия.