Западът обучава украински диверсанти да извършват атаки срещу руски ядрени съоръжения. Това заяви директорът на Руската служба за външно разузнаване Сергей Наришкин, цитиран от ТАСС.

"Стигна се дотам, че западните разузнавателни служби обучават украински диверсионни и терористични бойни групи за атаки срещу руски ядрени съоръжения. Това беше потвърдено", подчерта той в кулоарите на 53-ата среща на Общността на независимите държави (ОНД), която се провежда в Баку.

"Подобни действия със сигурност са били предотвратени от нашите разузнавателни служби, Федералната служба за сигурност. Правени са опити за нанасяне на щети на атомните електроцентрали в Курск, Смоленск и Запорожие. Ясно е, че е трудно да се поддържат контакти със западните разузнавателни служби при такива обстоятелства", отбеляза Наришкин.

Русия залови украински шпиони, подготвяли саботажи

Русия залови украински шпиони, подготвяли саботажи

Те са бивши служители от отбранителната промишленост

Той посочи, че Западът използва Украйна, за да противодейства на Русия, "докато режимът в Киев продължава да използва откровено терористични методи срещу Русия и целия руски свят".

"Това включва терористични атаки срещу редица журналисти, писатели и лидери на общественото мнение, както и терористични действия срещу жилищни райони, градове и селища в Русия и обекти на гражданската инфраструктура", изтъкна Наришкин.

Относно терористичните заплахи, идващи от Афганистан, Сирия, Ирак и Либия, началникът на външното разузнаване заяви, че те се коренят в "незаконния натиск и дори преките актове на въоръжена агресия от страна на САЩ и техните съюзници срещу тези държави".

"Въпреки това в света се случват големи събития, тъй като той се движи към многополюсност, а руските разузнавателни служби поддържат широко взаимодействие и сътрудничество със специални служби в други страни, а именно тези в Глобалния юг, включително нашите партньори, приятели и колеги от разузнаването на страните членки на ОНД", заключи Наришкин.

Русия предупреждава за инцидент под фалшив флаг в Запорожката АЕЦ

Русия предупреждава за инцидент под фалшив флаг в Запорожката АЕЦ

Според Ренат Карчаа така Западът ще се включи във войната