Директорът на селската болница Разих, Абдула Мусрих, каза пред официалната информационна агенция Саба на Йемен в сряда, че броят на цивилните жертви в йеменските региони възлиза на 2909 и че броят обхваща периода между началото на януари и края на декември тази година.

Той добави, че най-малко 907 души са били убити или ранени само по време на примирието с посредничеството на ООН, което продължи шест месеца и изтече на 2 октомври, когато изстрели, артилерийски снаряди и ракети от саудитската гранична охрана бяха насочени към района Шадаа, съобщи Press TV.

По думите му, Саудитска Арабия никога не се е ангажирала с примирието.

Войната в Йемен уби или осакати 11 000 деца

Войната в Йемен уби или осакати 11 000 деца

Според данни на ООН

Йеменският здравен служител отбеляза, че повечето от критично ранените са били прехвърлени в медицински центрове в столицата Сана, тъй като в болница Разих липсва медицинско оборудване за предоставяне на необходимите услуги.

Той посочи, че Рияд продължава с ударите срещу йеменската нация и африканските лица, търсещи убежище.

Съобщава се бруталните методи на изтезания от саудитските гранични власти срещу йеменски граждани и африкански бежанци, като подобни практики отхвърлят твърденията на кралството за зачитане на международните хуманитарни принципи и конвенции.

Саудитска Арабия започна война срещу Йемен през март 2015 г. в сътрудничество с арабските си съюзници и с оръжие и логистична подкрепа от САЩ и други западни държави.

ООН призова за нови преговори в Йемен

ООН призова за нови преговори в Йемен

За да се постигне споразумение и край на войната

Хиляди деца бяха убити или ранени. Милиони са подложени на глад.