Над половината от гласоподавателите в САЩ заявяват, че няма да гласуват за президента Доналд Тръмп на президентските избори през следващата година. Това е установило ново социологическо допитване на ABC News и "Вашингтон пост".

Докато 55 на сто от участвалите в проучването са заявили, че не одобряват работата на Тръмп, 39 процента са заявили, че ще подкрепят настоящия държавен глава. Сред неговите поддръжници 28 на сто са потвърдили, че ще гласуват за Тръмп, а останалите все още не са решили.

От анкетираните, които са заявили, че няма да гласуват за Тръмп, 29 на сто са посочили, че ще гласуват за неговия опонент от Демократическата партия. Освен това около две трети от избирателите отбелязват, че искат да изчакат и да видят кой ще бъде кандидатът на демократите, тъй като понастоящем партията има над 20 претенденти.

Междувременно 85% от участниците в проучването са уверили, че ще гласуват на изборите през 2020 г. Допитването е проведено в периода между 22 и 25 април на английски и испански език и е включвало 1001 души.