Аржентинската футболна федерация беше остро разкритикувана заради включването на глава за това "как да имате шанс с руско момиче" в наръчник, който тя е връчила на журналисти, пътуващи за Световното първенство по футбол в Русия, съобщава БиБиСи.

Наръчникът препоръчва на журналистите да "изглеждат чисти, да миришат хубаво и да се обличат добре", за да впечатлят руските "момичета".

Футболната федерация на Аржентина също така призовава отиващите в Русия да се отнасят с жените като с "нещо ценно".

Съветът е предизвикал възмущение в социалните медии и от футболната федерация са го премахнали от наръчника.

Полемиката идва само месеци след като в аржентинската столица Буенос Айрес се проведе най-големият протестен марш на жени в Латинска Америка, заклеймявайки необуздания сексизъм и настоявайки за прекратяване на насилието срещу жените.

"Тъй като руските жени са красиви, много мъже просто искат да спят с тях", се изтъква в наръчника, като се допълва: "Може би те искат същото, но те също така са личности, които искат да се чувстват важни и уникални. Не задавайте глупави въпроси за секс. За руснаците сексът е нещо много лично и не се обсъжда публично."

Аржентинските мъже също така се приканват да започнат да се подготвят отрано: "Рускините харесват мъже, които поемат инициативата, ако нямате самочувствие, тогава трябва да започнете да се упражнявате да говорите с жени."

Към онези аржентински мъже, които все пак се съмняват в себе си, наръчникът предлага насърчение: "Не забравяйте, че много (рускини) не знаят много за вашата страна, вие сте нови и различни, това е вашето предимство пред руските мъже."

Накрая аржентинските мъже са посъветвани да се съсредоточат върху онези рускини, с които те могат да имат шанс.

"Обикновено рускините се интересуват от важните неща, но разбира се ще откриете и такива, които просто се интересуват от материални неща, пари или дали сте красиви. Но не се притеснявайте, в Русия има много красиви жени и не всички са за вас. Бъдете селективни!", предупреждават от аржентинската футболна федерация.