Критикът на Кремъл Алексей Навални съобщи, че че затворническите власти са го поставили в изолатор за шест месеца.  Този ход неговият адвокат описа като част от усилията на властите да увредят здравето на клиента му, съобщи АП.

46-годишният Навални написа в Instagram, че му е била отказана възможността семейството му да го посещава през последните осем месеца. Преместването в изолация означава, че той няма да вижда жена си и децата си още половин година.

"Дори маниаците и серийните убийци, излежаващи доживотни присъди, имат право на срещи, но аз нямам, каза той. Когато ти се случи такова нещо, разбираш още по-остро колко е важно да се бориш с това безскрупулно правителство, колко е важно да направиш поне нещо, за да освободиш Русия от игото на тези негодници от Русия и да разсееш дрогата, с която те са обгърнали главите на милиони."

Навални обяви, че няма да спре да се бори и от затвора

Навални обяви, че няма да спре да се бори и от затвора

За втората годишнина от 9-годишната си присъда

Припомняме, че 46-годишният Навални беше арестуван преди две години, докато се връщаше в Русия от Германия.

В Германия той беше лекуван от отравяне със смъртоносно нервнопаралитично вещество.

Отравянето му бе обявено за опит за убийство от руската държава.

Кремъл отрече да е замесен.

По-рано през януари над 200 руски лекари подписаха отворено писмо до президента Владимир Путин, в което го молят да спре злоупотребите спрямо опозиционния.

На Нова година критикът на Кремъл беше поставен за десети път в изолатор, откакто изтърпява 9-годишната си присъда в затвора.

В края на декември Навални обвини затворническите власти, че използват здравословното му състояние като инструмент за оказване на натиск. Той се оплака от силни болки в гърба след месеци на изолация и упрекна затворническите власти, че крият медицинските му документи и му дават неизвестни лекарства.

Навални е най-отявленият вътрешен критик на президента Владимир Путин и яростен противник на войната в Украйна.

Над 200 руски лекари призоваха Путин да спре злоупотребите с Навални

Над 200 руски лекари призоваха Путин да спре злоупотребите с Навални

Медиците изразяват силна загриженост за живота и здравето на опозиционера