Критикът на Кремъл Алексей Навални използва във вторник втората годишнина от затвора, за да подчертае отново обещанието си да продължи да се бори, докато семейството и съюзниците му провеждат кампания за освобождаването му, съобщи "Ройтерс".

"Нашата нещастна, изтощена Родина трябва да бъде спасена. Тя беше ограбена, ранена, въвлечена в агресивна война и превърната в затвор, управляван от най-безскрупулни и измамни негодници, написа Навални в Twitter чрез своите адвокати. Всяко противопоставяне на тази банда - дори и само символично в сегашния ми ограничен капацитет - е важно. Няма да им предам страната си и вярвам, че тъмнината в крайна сметка ще изчезне."

Над 200 руски лекари призоваха Путин да спре злоупотребите с Навални

Над 200 руски лекари призоваха Путин да спре злоупотребите с Навални

Медиците изразяват силна загриженост за живота и здравето на опозиционера

Припомняме, че 46-годишният Навални беше арестуван точно преди две години, докато се връщаше в Русия от Германия.

В Германия той беше лекуван от отравяне със смъртоносно нервнопаралитично вещество.

Отравянето му бе обявено за опит за убийство от руската държава.

Кремъл отрече да е замесен.

По-рано през януари над 200 руски лекари подписаха отворено писмо до президента Владимир Путин, в което го молят да спре злоупотребите спрямо опозиционния.

На Нова година критикът на Кремъл беше поставен за десети път в изолатор, откакто изтърпява 9-годишната си присъда в затвора.

Навални: Властите използват затвора, за да съсипят здравето ми

Навални: Властите използват затвора, за да съсипят здравето ми

Той се оплака, че е получил неизвестно лекарство

В края на декември Навални обвини затворническите власти, че използват здравословното му състояние като инструмент за оказване на натиск. Той се оплака от силни болки в гърба след месеци на изолация и упрекна затворническите власти, че крият медицинските му документи и му дават неизвестни лекарства.

Навални е най-отявленият вътрешен критик на президента Владимир Путин и яростен противник на войната в Украйна.