Руският опозиционер Алексей Навални заведе нов иск срещу администрацията на ИК-2 на Федералната наказателна служба на Руската федерация във Владимирска област в Покров, където излежава присъдата си.

На 9 декември е насрочено предварително заседание по делото. Това съобщава сайтът на съда, цитиран от ТАСС.

Както следва от материалите на съда, на 18 ноември Навални подава искова молба, в която оспорва решения и действия на държавните органи, местните власти, други органи, организации с определени държавни или други публични правомощия. Същността на исканията не се уточнява.

На 25 ноември Владимирският окръжен съд ще разгледа иска на Навални срещу ИК-3.

В Русия задържаха детективи, помагали за разследване на Навални

В Русия задържаха детективи, помагали за разследване на Навални

Получили са документи и телефонни номера на служители от ФСБ...

Активистът срещу корупцията, който миналата година оцеля при покушение с бойно отровно вещество, за което той обвинява Кремъл, е най-известният вътрешен опонент на руския президент Владимир Путин.

След завръщането си в Русия през януари от Германия, където се лекуваше след покушението, той беше осъден по стари обвинения в присвояване на средства и сега се намира в наказателна колония недалеч от Москва, но продължава да дразни Путин.

45-годишният Навални беше номиниран за тазгодишната Нобелова награда за мир.

Организацията му в Русия беше забранена като "екстремистка" от Кремъл, а някои от неговите сподвижници бяха принудени да напуснат Русия под натиска на властите.

Затворът на Навални го определил за екстремист и терорист

Затворът на Навални го определил за екстремист и терорист

Той обаче е доволен, че вече не е виждан като склонен да избяга от затвора