Израелският премиер Бенямин Нетаняху е посетил тайно Саудитска Арабия вчера, като се е срещнал с престолонаследника Мохамед бин Салман и гостуващия там държавен секретар на САЩ Майк Помпео. Това съобщиха израелското обществено радио Kan и радиото на армията, цитирани от световните информационни агенции.

Някой лъже срещал ли се е Нетаняху с Мохамед бин Салман

Някой лъже срещал ли се е Нетаняху с Мохамед бин Салман

Това би било първото в историята посещение на ръководител на Израел в Саудитска Арабия

Кабинетът на Нетаняху и посолството на САЩ в Йерусалим не са коментирали темата.

Допълва се, че заедно с Нетаняху е пътувал началникът на израелската разузнавателна служба "Мосад".

Ави Шарф от израелския вестник "Аарец" публикува данни за проследяване на авиацията, показващи, че бизнес самолет е извършил кратко пътуване от Тел Авив до Неом, на брега на Червено море в Саудитска Арабия, където Бин Салман и Помпео имаха планирана среща в неделя.

Иран предупреди ОАЕ и Бахрейн с "последици" от споразуменията с Израел

Иран предупреди ОАЕ и Бахрейн с "последици" от споразуменията с Израел

Израел "извършва повече престъпления в Палестина всеки ден"

Помпео се опита да придума влиятелната сила от Персийския залив да последва съседите си Обединените арабски емирства и Бахрейн за установяване на официални отношения с Израел - сближаване, изградено до голяма степен на споделените опасения за Иран, отбелязва "Ройтерс".

Досега Рияд отказваше да нормализира отношенията с Израел, изтъквайки, че първо трябва да се адресират целите на палестинската държавност. Но саудитците позволиха на израелските самолети да прелитат над тяхната територия до новодостъпни дестинации в Персийския залив и до Азия.

Мир между Израел, ОАЕ и Бахрейн

Мир между Израел, ОАЕ и Бахрейн

Тел Авив обеща промени в политиката си за Западния бряг