Израелското правителство отпусна 40 милиона шекела (11,4 милиона долара) за развитието на селища на Западния бряг, обяви Бенямин Нетаняху.

"Днес одобрихме бюджет от 40 милиона шекела за укрепване на населените места в Юдея и Самария. Терорът няма да ни изтръгне оттук, защото това е нашата земя", написа Нетаняху в "Туитър".

Стотици израелци и палестинци на мирно шествие в Рамала

Стотици израелци и палестинци на мирно шествие в Рамала

Призиви за обединение срещу войнствената израелска власт

На среща на израелското правителство в неделя премиерът заяви, че средствата ще бъдат използвани за "укрепване на елементите на сигурност" в селища на Западния бряг, съобщава ТАСС.

"Ще продължим да се борим с тероризма", каза Нетаняху, като представи инициативата пред министрите. Изявленията на държавния глава на заседание на кабинета са разпространени от кабинета му.

На 19 ноември Нетаняху одобри началото на процес на одобрение на законопроект, който ще разшири суверенитета на Израел до части от Западния бряг.

Според The ​​Jerusalem Post, премиерът предприел такава стъпка, след като държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че Вашингтон вярва, че еврейските селища на Западния бряг не нарушават международното право.

През декември 2016 г. Съветът за сигурност на ООН прие резолюция 2334, с която изисква прекратяване на дейностите по израелски селища в окупираните палестински територии.

Тогава Израел заяви, че няма да спазва разпоредбите на документа на ООН.

Израел отново удари Газа

Израел отново удари Газа

Цел са били обекти на Хамас