"Тази сутрин Белгород се оказа под обстрел от украинските въоръжени сили - още един удар по жилищен район", написа в "Телеграм" кметът на града Валентин Демидов, публикувайки снимки.

По думите му възрастна жена е настанена в болница с охлузна рана. Рано сутринта губернаторът на Белгород Вячеслав Гладков съобщи, че пострадалата е с гръбначна травма с увреждане на гръбначния мозък. Думите са цитирани от Руската служба на Би Би Си.

"В 21 апартамента в девет жилищни блока са счупени прозорци, три частни жилищни сгради са с повреден покрив, има щети в училище - изпочупени са прозорци и е повредена фасадата. Към момента има данни за шест повредени автомобила", добави Демидов. Губернаторът пише за същите щети.

По думите на Гладков над Белгород и Белгородска област са били свалени няколко въздушни цели.

Министерството на отбраната на Русия съобщи в доклада си, че през нощта над Белгородска област са били унищожени 25 снаряда от реактивната система за залпов огън РМ-70 "Вампир". Би Би Си не може независимо да провери тези твърдения; Украйна не е коментирала последната атака срещу Белгород.

В неделя експлозия в Белгород доведе до срутването на входа на 10-етажна сграда, убивайки 15 души. Министерството на отбраната посочи като причина за експлозията украинска ракета "Точка-У".

Русия свалила ракети, бомби и дрон над Белгород

Русия свалила ракети, бомби и дрон над Белгород

След като в неделя украински удар срина жилищен блок