Руските системи за противовъздушна отбрана свалиха над района на руския Белгород две противорадарни ракети, шест управляеми бомби и един БПЛА. Това съобщиха от руското министерство на отбраната, цитирани от ТАСС.

"На 13 май около 19:30 ч. бяха предотвратени редица опити на киевския режим за извършване на терористични атаки на територията на Руската федерация с противорадарни ракети, управляеми авиационни бомби и безпилотен летателен апарат от авиационен тип. Дежурните системи за ПВО унищожиха две противорадиолокационни ракети, шест управляеми авиационни бомби и един БЛА над територията на Белгородска област", ​​казаха те.

19 загинали и 27 ранени при обстрела на Белгород
Обновена

19 загинали и 27 ранени при обстрела на Белгород

В неделя част от многоетажна сграда в Белгород се срути поради украински обстрел

Припомняме, че в неделя част от многоетажна сграда в Белгород се срути поради украински обстрел. Най-малко 19 души загинаха, а други 27 ранени бяха ранени при обстрела на Белгород. 

Следственият комитет на Руската федерация съобщи, че е образувано наказателно дело за тероризъм след срутването на част от жилищна сграда в Белгород.

Повече от 250 жители на село Разумное временно напуснаха домовете си поради "падане на взривоопасни предмети", каза губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков. Преди това той обяви откриването на два кратера в Разумное "с предполагаемо намиращи се в тях експлозивни предмети", без да уточнява за какви предмети става дума. 

Телеграм каналите Baza и "Внимание, новини" твърдят, че тежка авиационна бомба УАБ-500 е паднала в селото и не е избухнала. Според някои съобщения е имало две бомби - едната е паднала снощи, а втората рано сутринта на няколко десетки метра от жилищни сгради. Властите не са потвърдили официално тази информация.

Русия свалила украински дронове над Белгородска област

Русия свалила украински дронове над Белгородска област

За пореден ден областта е подложена на украински огън