Силите за руската противовъздушна отбрана са свалили девет въздушни цели над Белгород. По предварителни данни няма пострадали. Това съобщава губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков в канала си в Telegram, цитиран от ТАСС.

"Над Белгород и Белгородска област нашата система за противовъздушна отбрана отново заработи - бяха свалени девет въздушни цели. Оперативните служби изясняват информацията за последствията на земята. По предварителни данни няма пострадали", той написа.

В Белгород са били счупени прозорци в три домакинства, повреден е също газопровод, нанесени са щети и един автомобил. В Белгородска област са засегнати покривите на три домакинства.

Украинската ракета, по предварителни данни, е била свалена в морето край Севастопол, съобщи губернаторът на града Михаил Развожаев, цитиран от "Интерфакс".

"По предварителна информация над акваторията е била свалена ракета", написа Развожаев в канала си в Telegram. Той, позовавайки се на спасителната служба на Севастопол, уточни, че не са регистрирани щети на инфраструктурата в града.

17 украински ракети са свалени над Белгород
Обновена

17 украински ракети са свалени над Белгород

Най-малко един човек е загинал, а четирима други са ранени

Припомняме, че по-рано във вторник Русия обяви, че е свалила 17 украински ракети във вторник над Белгород и областта, близо до украинската граница, като загина един човек, а други четирима са ранени.

Сирените за въздушна опасност в Белгород са звучали три пъти.

На 30 декември миналата година Белгород бе ударен от украински ракети, при което загинаха 20 души, а над 100 бяха ранени.

Белгород и областта се намират на границата с Украйна и там нерядко попадат снаряди или дронове, изстреляни от Украйна, но в последните дни обстрелът стана особено интензивен.

20 от ранените при ударите в Белгород са в тежко състояние

20 от ранените при ударите в Белгород са в тежко състояние

Сред жертвите и пострадалите има и деца

Русия също засили ракетните и безпилотни атаки срещу Украйна, като се съобщава за близо сто ракети, изстреляни срещу Украйна, а на 1 януари Русия изпрати 96 дрона към украинските градове.