Барак Обама никога не е нареждал да бъдат подслушвани телефонните разговори на Доналд Тръмп. От Белия дом не са нареждали подслушване на американски граждани. Това се казва в изявление на негов говорител, цитирано от BBC. 

Припомняме, че по-рано днес американският президент обвини предшественика си в "подслушване" на телефона му по време на миналогодишната предизборна надпревара за Белия дом.

Тръмп направи това с публикации в "Туитър", но без да предостави доказателства за тежкото обвинение.

"Обзалагам се, че добър адвокат може да направи голям казус от обстоятелството, че президентът Обама е подслушвал телефонните ми разговори през октомври, точно преди изборите!", написа Тръмп. 

Той отправи обвиненията рано сутринта американско време, на фона на лавината от скорошни разкрития относно контактите между руски официални лица и някои от неговите високопоставени сподвижници, включително главния прокурор и правосъден министър Джеф Сешънс.

Тръмп многократно отрече да има каквито и да е лични връзки с Кремъл, както и неговите съветници отрекоха или омаловажиха контактите с руски официални лица.

Ала обвиненията продължиха на фона на почти всекидневното изтичане на информация към медиите, които разкриха нови подробности относно връзките между Москва и приближени на Тръмп.