Руската армия късно вечерта на 23 февруари отново атакува Одеса с ударни безпилотни самолети. Възникна пожар и има разрушения, има и пострадали хора, съобщава УНИАН.

Според началника на Одеското областно военно управление Олег Кипер, руснаците атакуват Одеска област с ударни дронове за втора поредна нощ.

"В резултат на вражески обстрел бяха регистрирани унищожаване и пожар на жилищна сграда в Одеса. Сега са известни две жертви", каза Кипер.

Трима загинали в Одеса, след дронове издирват хора и в Днепър

Трима загинали в Одеса, след дронове издирват хора и в Днепър

Няколко часа в района продължи въздушната тревога

По думите му ранените са в тежко състояние и са откарани в болница. Всички съответни служби вече са на мястото на инцидента. Издирвателните операции и гасенето на пожара продължават, под развалините може да има хора.

Припомняме, че на 22 февруари вечерта руските окупационни войски атакуваха Одеска област с ударни безпилотни самолети. Според Силите за отбрана на Южна Украйна противникът е атакувал района с ударни безпилотни самолети от типа Шахед-131/136. В същото време агресорът изпрати ракети тип Х-31П и Х-22 от самолети на тактическата и стратегическата авиация от Черно море. ракетите загубиха бойната си способност във въздуха, а девет безпилотни летателни апарата камикадзе бяха свалени от части на ПВО.

В същото време един от ударените над морето дронове е паднал върху сграда на предприятие в крайбрежната зона на Одеса, причинявайки разрушения и пожар. Спасете охранителя от повредената сграда, тя не е пострадала, но при гасенето на пожара спасителите са открили телата на трима загинали.

Украйна под нов руски обстрел с дронове

Украйна под нов руски обстрел с дронове

За поредна нощ сигнал за тревога прозвуча в редица области