В почти открита препратка към американския президент Доналд Тръмп, директорът на агенцията на ООН за правата на човека Зейд Раад ал Хюсеин е заклеймил и осъдил "популистите", които разпространяват "омраза чрез публикации в "Туитър", съобщава "Ройтерс".

Вчера Великобритания разкритикува Тръмп, след като той препубликува антиислямски видеоклипове, първоначално публикувани от лидерката на крайнодясна британска партия, която е била осъдена по-рано този месец за насилие над мюсюлманка.

Във Великобритания зоват за отмяна на държавната визита на Тръмп

Във Великобритания зоват за отмяна на държавната визита на Тръмп

Тръмп разбуни духовете, след като публикува в "Туитър" видеоматериали

"Има популисти - политически хулигани, които чрез своето подстрекаване, - което е еквивалентно на отправяне на расистки обиди, хвърляне на бутилки на игрището, атакуване на съдията и, както видяхме вчера, разпространяване на омраза чрез публикации в "Туитър" - опитващи се да нарушават нашия ред, нашите закони", подчерта Зейд Раад ал Хюсеин в реч в Женева.

Служител на ООН, който е отказал да му бъде съобщавано името, заяви, че коментарите на Зейд Раад ал Хюсеин били "очевидна препратка към публикациите на Тръмп в "Туитър", но също и към други, използващи социалната медия по този начин".

Лондон: Тръмп сгреши като сподели видео на британска крайнодясна група

Лондон: Тръмп сгреши като сподели видео на британска крайнодясна група

Това заяви говорител на британския премиер Тереза Мей