Армията на Израел продължава операцията, започвала през нощта в сектора на Газа и насочена към ликвидирането на тунелите и други инфраструктури на Хамас, както и към премахването на лидерите на ислямисткото движение.

Това заяви в събота министърът на отбраната на Израел Йоав Галант.

Ние атакувахме над земята и под земята, ние атакувахме терористите на всички флангове и навсякъде, коментира Галант. По думите му Израел преминава към следващия етап на войната.

Блокадата над Газа от вчера вечерта е пълна и липсва каквато и да е комуникация, включително и с цивилното население, сътрудниците на хуманитарните организации и журналистите. Според някои комуникационната блокада е дело на израелските власти.

По време на военна операция това е стандартна практика, отговаря на BBC съветник на израелското правителство Марк Регев, но не отговаря директно на въпроса дали самата блокада е резултат от действия на Израел. "Аз просто казах, че за западните и демократичните армии също е нормална практика." Повече информация обаче можела да се получи от израелската армия.

И в момента ивицата Газа остава напълно блокирана.

Египет предупреждава, че регионът може да се превърне в "бомба със закъснител"

Египет предупреждава, че регионът може да се превърне в "бомба със закъснител"

Президентът на Египет Абдел Фатах ал-Сиси призова да не се разширява повече конфликта след като дронове бяха прихванати след навлизане в египетското въздушно пространство