Обезглавено тяло и глава на афганистански шофьор, който превозвал продукти за силите на НАТО в южен Афганистан, бяха намерени до магистрала, свързваща Кабул с Кандахар, съобщава АФП.

От агенцията припомнят, че преди около седмица шофьорът бил пленен, докато пътувал с камиона си в провинция Забул. Заподозрени за отвличането му са талибански бунтовници.

Талибаните често атакуват шофьорите на камиони, които са наемани от силите на НАТО и Вашингтон, коментират от АФП.

В края на миналата седмица талибани отсякоха носовете и ушите на трима шофьори, превозващи хранителни продукти за американска военна база в планинската източна провинция Нуристан.

Припомняме, че талибани обезглавиха и шофьора на италианския журналист Даниеле Мастроджиакомо, който след отвличането си на 4 март едва днес се завърна в родината си, след като бе пуснат от похитителите си срещу освобождаването на талибански затворници. Преводачът на Мастроджиакомо обаче все още е заложник на талибаните в  провинция Хелманд.

Междувременно стана ясно, че заради силните дъждове 600 селяни между афганистанската провинция Хелманд и Узурган са били евакуирани с хеликоптери на НАТО.

Бедстващите обаче трябвало да бъдат настойчиво убеждавани, че силите на НАТО изпълняват операция по спасяването им.

През последните няколко дни обилните дъждове в южен Афганистан унищожиха стотици къщи и причиниха смъртта на няколко души.