Пакистан проведе успешно изпитание на крилата ракета с въздушно базиране „Раад" (Хатф-8) и далечен обсег на действие.

Ракетата може да носи обикновена, но и ядрена бойна глава и при изработката й е използвана технологията „стелс", което означава, че е с висока точност на попадението.

Президентът на Пакистан Первез Мушараф и министър-председателя Юсуф Раза Гилани поздравиха инженерите и военните, разработили проекта за ракета.
Това е второто успешно изпитание на ракета „Раад" в Пакистан, слез изпитанието през август месец миналата година.

Опитът бе направен ден след като Индия проведе също успешно изпитание на балистична ракета със среден обсег на действие тип „Агни-3". Изпитанието бе проведено на полигон в южния щат Орис.

От десетилетия между Пакистан и Индия протича съревнование в областта на въоръжението. Процесът на усъвършенстване на ракетно-ядрения арсенал не бе спрян от нормализацията на отношенията между двете страни и към диалога, който започнаха Исламабад и Ню Делхи през 2004 година.

След нарастване на терористични атакиминалата година в Пакистан, правителството на САЩ предложи на ръководителите на азиатската държава да изпратят ядрените заряди на съхранение в Америка.

Целта бе да се предотврати една евентуална терористична атака срещу ядрени обекти или сдобиването на терористични организации с оръжия за масово унищожение.
След убийството на Беназир Бхуто предложението бе повторено.