Андрей Ермак, влиятелният ръководител на канцеларията на президента на Украйна, написа в Telegram: "Благодарим на съюзниците. Благодарим на американския народ. Заедно ще победим."

Президентът на Украйна публикува в мрежата X следното съобщение на английски, а след това и на украински език: "Благодарен съм на Камарата на представителите на САЩ, на двете партии и лично на председателя Майк Джонсън за решението, с което историята продължава да върви по правилния път.

Демокрацията и свободата винаги ще имат значение по света и никога няма да се провалят, докато Америка помага за тяхната защита.

Този жизненоважен законопроект за американската помощ, приет днес от Камарата на представителите, ще предотврати ескалацията на войната, ще спаси хиляди и хиляди човешки животи и ще помогне на двете ни страни да станат по-силни.

Справедлив мир и сигурност могат да бъдат постигнати само чрез сила."

Украйна поиска поне седем системи "Пейтриът" от НАТО, ако наистина са съюзници

Украйна поиска поне седем системи "Пейтриът" от НАТО, ако наистина са съюзници

Зеленски изтъква, че Израел не е бил оставен да се справя сам при атаката на Иран

След седмици на отлагане Камарата на представителите на САЩ гласува с голямо мнозинство в подкрепа на законопроект, с който се отпускат около 61 млрд. долара за цели, пряко или косвено свързани с подкрепата за Украйна.

След приключването на законодателния процес Вашингтон ще може да възобнови военните доставки за Киев, които са прекъснати от няколко месеца, припомни АП.

В подкрепа на законопроекта гласуваха както демократите, така и републиканците, като 312 от тях се обявиха "за", а 112 - "против".