Китайските власти предупредиха служителите си в административните и спортните учреждения да не се отдават на разврат и безнравствено поведение по време на Олимпийските игри в Пекин през 2008 година, съобщава БиБиСи.

Оттам се позовават на китайски вестник, според който служителите на най-многолюдната страна ще бъдат следени дали водят здравословен и нравствен начин на живот.

Ръководителят на пекинската организация на комунистическата партия е отправил специално предупреждение към служителите в държавната администрация, а именно - да не се „разкъсват между вино и жени" и да не посещават заведения за забавления след работа.

Кметът на Пекин допълнил, че китайската столица ще бъде зорко следена от световните медии, като се очаква близо 30 000 репортери да отразяват Олимпийските игри догодина.

От БиБиСи коментират, че предупрежденията се отправят малко след като бившият кмет на Пекин  - Луи Зхихуа бе уличен в криминални действия и по-специално бе обвинен в приемане на подкупи срещу разрешение за изграждане на спортни зали.

Зхихуа бе изключен от Комунистическата партия и бе порицан заради неморално поведение, както и заради подпомагане на любовница, която „търсела изгода".