Председателката на Камарата на представителите в американския Конгрес заяви, че няма намерение да започва процедура по импийчмънт на президента Доналд Тръмп, съобщи радио "Свободна Европа".

По думите й, това може да се случи само ако се появят нови категорични свидетелства срещу президента.

"Импийчмънтът ще предизвика такова разделение в обществото, че ако не се появи нещо толкова убедително и категорично, което да предизвика всеобща подкрепа в обществото за подобна стъпка, не мисля, че трябва да тръгваме по този път", коментира Пелоси в отговор на журналистически въпрос.

Майкъл Коен предостави нови документи на Конгреса за Тръмп

Майкъл Коен предостави нови документи на Конгреса за Тръмп

По време на "много продуктивна" 8-часова среща

Въпросът за импийчмънт на президента беше повдиган публично от няколко конгресмени от Демократическата партия, според които някои действия на Тръмп, включително намесата в разследването на руската афера, са основание за отстраняването му от поста.

Само преди седмица председателят на правната комисия към Камарата на представителите Джери Надлър обяви широкомащабно разследване срещу американския президент Доналд Тръмп и по-конкретно на неговия предизборен щаб, което ще положи основата за демократите, ако изберат да проведат процедурата по импийчмънт.

 Конгресът призова Пригожин и  Векселберг по разследването срещу Тръмп

Конгресът призова Пригожин и Векселберг по разследването срещу Тръмп

Поискани са документи…