Кандидатът за президент на Северна Македония от управляващия Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) на премиера Зоран Заев - Стево Пендаровски - обеща да работи за напредъка в двустранните отношения между Република Северна Македония и България.

Пендаровски присъства на честванията по случай 11-та годишнина от създаването на Българския културен клуб в страната, които са под мотото "Заедно сме по-силни", информира БНТ.

По думите на Пендаровски България и Северна Македония са обединени от идеята да вкарат Балканите в Европа и регионът да не бъде източник на лоши новини.

"През последните две години има нов дух на сътрудничество между двете страни. Ако получа вашето доверие, ще работя неуморно за напредъка на двустранните отношения между България и Северна Македония", заяви кандидатът-президентът, който се ползва с подкрепата на над 30 политически сили и мнозинството от граждани.

Изборите за държавен глава в Северна Македония трябва да се проведат на 21 април.

Според последните социологически проучвания Пендаровски води убедително пред своя основен конкурент и най-вероятно ще спечели вота.

Стево Пендаровски е кандидатът за президент на македонските социалдемократи

Стево Пендаровски е кандидатът за президент на македонските социалдемократи

Вотът ще се проведе на 21 април