Говорителят на руския президент Дмитрий Песков коментира изявление на бившия съветник на президента на САЩ Барак Обама Сюзан Райс, че Русия може да стои зад протестите в САЩ, съобщава РТ. 

"Всякакви инсинуации, като тази, която споменахте, разбира се, са напълно неправилни, погрешни и, доколкото разбираме, подобни инсинуации по никакъв начин не могат да отразят официалната гледна точка на Вашингтон", обяснява Песков, отговаряйки на въпрос, как Кремъл разглежда подобни изявления. 

По-рано и официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова коментира думите на Сюзан Райс. Според нея, Вашингтон преди това е направил "фатална грешка", измисляйки "глупави концепции" да обвиняват Москва за всичко, което не им харесва.

Захарова подчертава, бившият държавен секретар Хилари Клинтън и екипът на Обама се опитват да убедят целия свят, че вътрешните проблеми на САЩ се създават и утежняват от Русия.

"Опитвате се да повторите тази грешка днес, като прибягвате заедно с с журналиста на СиЕнЕн, към мръсни методи за манипулиране на информация: фалшиви изявления и нулеви факти в тяхна подкрепа на тях. Вашето интервю за СиЕнЕн е пропаганда", пише Захарова във "Фейсбук", призовавайки Райс да се върне към реалността.

Според "Асошиейтед прес", полицията в САЩ е задържала около 4,1 хиляди души в няколко града по време на протестите.

Бившият съветник Райс вижда "руски наръчник" в размириците в САЩ

Бившият съветник Райс вижда "руски наръчник" в размириците в САЩ

Не просто да опозорят САЩ, "а да ни разделят и да се бием един с друг"