Контактите на руски бизнесмени с щаба на Доналд Тръмп не са нанесли вреда на руската външна политика, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. С коментара си, който беше направен във връзка с данните от доклада на спецпрокурора Робърт Мълър по руската афера, Песков фактически признава наличието на руска връзка в екипа на Тръмп.

Конкретен повод за изказването на Песков са имената на Пьотр Авен - шеф на управата на консорциума ABH Holdings, генералния директор на Руския фонд за преки инвестиции Кирил Дмитриев и шефа на управата на "Росгеология", Сергей Горков. Според данните от доклада Горков е контактувал с Джаред Къшнър - зет и съветник на президента Тръмп.

Според Песков подобни контакти са нещо нормално.

Конгресът на САЩ поиска пълния доклад на Мълър до 1 май

Конгресът на САЩ поиска пълния доклад на Мълър до 1 май

Вероятно повече от 1 милион страници материали

"В това се състои същността на работата на тези бизнесмени и да се описват контактите им в подобни документи е абсурд", смята говорителят на Кремъл.

"По силата на функциите си те общуват с деловите кръгове в други страни, приличат инвестиции и колкото повече общуват, толкова по-добре", продължава Песков.

Въпреки признанието за контактите на руснаци с екипа на Тръмп, говорителят на Путин отново заяви, че в доклада на Мълър "няма особено аргументирани доказателства за намесата на Москва в американския изборен процес.