Европа, която защитава. Това предлага на френските избиратели Еманюел Макрон, като настоява да се стигне до края на шенгенската реформа, да се отговори на предизвикателството на миграцията и да се гарантира сигурността.

Европа според него трябва да е основен партньор в лицето на предизвикателствата на утрешния ден. Екологичният преход ще премине през Европа. Той обещава още суверенна Европа, осигуряване на нейната стратегическа автономия чрез дефиниране на обща доктрина, значително укрепване на способностите на европейските армии и тяхната координация, както и по-добра превенция на здравните проблеми.

Дежа вю на изборите във Франция - Макрон или Льо Пен

Дежа вю на изборите във Франция - Макрон или Льо Пен

Франция избира президент на балотаж

Основа на здравната му стратегия е профилактиката. Макрон обещава по-хуманна болница с по-малко административни тежести за лицата, които се грижат за пациентите. Той обещава нов пакт между градската медицина и болниците.

В програмата на президента на Франция приоритет са младежите. Той се обявява за продължаване на развитието на възобновяемата енергия чрез умножаване на слънчевата енергия по 10, чрез създаване на 50 вятърни парка в морето до 2050 г. и чрез продължаване на развитието на ядрената програма. Макрон обещава инвестиции, така че Франция да стане лидер в производството на зелен водород, в производството на милиони електрически и хибридни превозни средства и първите нисковъглеродни самолети. Той ще работи възможно най-много хора да имат електрическо или хибридно превозно средство на по-ниска цена: дългосрочни оферти за наем на електрически превозни средства ще бъдат въведени с основен пакет на по-малко от 100 евро на месец.

Радикална ли е програмата на Марин льо Пен?

Радикална ли е програмата на Марин льо Пен?

Крайнодесният кандидат е "за" съюз с Русия "по някои съществени въпроси"