Бившият германски външен министър Гидо Вестервеле е починал на 54-годишна възраст след дълга битка с левкемията, съобщиха от неговата благотворителна фондация, цитирани от "Франс прес". 

"Ние скърбим за нашия лидер Гидо Вестервеле", посочват от неговата фондация във "Фейсбук" и добавят, че е починал в Кьолнската университетска болница при усложнения на лечението на левкемия

Вестервеле беше министър на външните работи в предишното правителство на канцлера Ангела Меркел, както и неин вицеканцлер. Той беше ръководител на Свободната демократическа партия до 2011 г..  

Той бе първият открито хомосексуален министър в германско правителство и напусна поста през декември 2013 г., след като свободните демократи не успяха да влязат в Бундестага. 

Информацията за заболяването на Вестервеле беше обявена през лятото на 2014 г. Тогава той се подложи на химиотерапия и претърпя трансплантация на костен мозък.

От края на ноември 2015 г. Вестервеле отново беше приет в болница заради усложнения с отхвърляне на трансплантираните клетки в тялото му.