Полският президент Анджей Дуда подписа закон за укрепване на газовата сигурност на страната "във връзка със ситуацията на газовия пазар". Това съобщи пресслужбата на полския лидер.

"Президентът на Република Полша Анджей Дуда подписа закон от 5 август 2022 г. за изменение на някои законодателни актове относно укрепването на газовата сигурност на държавата във връзка със ситуацията на газовия пазар", се казва в изявлението.

Полша също обмисля да ограничи визите за руснаци

Полша също обмисля да ограничи визите за руснаци

Това ще включва и прекратяване на действието на Договора за улеснено издаване на визи за руски граждани

На 11 август Марек Йозефиак от "Грийнпийс" - Полша заяви пред предаването "Онет Рано", че Полша ще има достатъчно газ до декември 2022 г., а след това страната ще се сблъска с 40% дефицит. Според него правителството уверява, че страната ще разполага с достатъчно гориво за цялата зима. Органът за наблюдение на околната среда реши да провери това и установи, че още през декември в Полша може да има 40% недостиг на газ.

В същото време полското издание Onet.pl пише, че всички уверения на полското правителство за достатъчни запаси от газ за зимата са се оказали лъжа, тъй като гориво ще има само до декември.

Полша критикува ЕС за геополитическия му сън за Русия

Полша критикува ЕС за геополитическия му сън за Русия

Моравецки: Пренебрегваха предупрежденията на Полша, демоните от 19-ти и 20-ти век са възродени в Русия

Според авторите на статията, дори Полша да иска да възстанови липсващите запаси, тя няма да може да го направи, тъй като вече има много желаещи, които са чакат на дълга опашка.