Държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео потвърди, че следващата среща на президента Доналд Тръмп и лидерът на КНДР Ким Чен-ун ще се проведе през следващите два месеца. Той заяви това в четвъртък в радио интервю с американската телевизионна водеща Лаура Инграм.

Ким Чен-ун вярва на Тръмп

Ким Чен-ун вярва на Тръмп

Той нареди да започне подготовката за втора среща

Помпео даде утвърдителен отговор на въпроса си дали втората среща на върха на двамата лидери ще се проведе през следващите два месеца. "Да, ще има [среща] през следващите 60 дни, такъв е планът", заяви държавният секретар на САЩ. Той не даде никакви подробности, включително и не назова предложеното място за срещата на върха. Преписът от интервюто беше разпространен от пресслужбата на Държавния департамент.

Заместникът на Ким Чен-ун тръгна за САЩ

Заместникът на Ким Чен-ун тръгна за САЩ

Преди възможна втора среща между Тръмп и Ким

Миналата седмица говорителката на Белия дом Сара Сандърс заяви, че втората среща на Тръмп с Ким Чен-ун най-вероятно ще се състои по-близо до края на февруари. Медии нарекоха Дананг най-вероятното място за него, където през 2017 г. се проведе срещата на АТЕС.

Търси се място за нова среща Ким Чен-ун - Тръмп

Търси се място за нова среща Ким Чен-ун - Тръмп

Северна Корея и САЩ сближават позиции

Първата среща на лидерите на САЩ и КНДР се състоя на 12 юни 2018 г. в Сингапур. Според резултатите от нея Пхенян обяви своята готовност за пълна денуклеаризация по принцип, а Вашингтон обеща да предостави гаранции за сигурността на КНДР.