Повече от една трета от руснаците (38%) са ваксинирани срещу коронавирусна инфекция, други 31% са готови да се ваксинират. Това показват резултатите от проучване на Всеруския център за изследване на общественото мнение, цитиран от ТАСС.

Една четвърт от руснаците са по-скоро положително настроени към масовата ваксинация, а 12% от тях определено биха се ваксинирани. Готови за ваксиниране, но безразлични към масовата ваксинация, са 3% от анкетираните руснаци.

Пореден ден с много заразени и починали от COVID-19 в Русия

Пореден ден с много заразени и починали от COVID-19 в Русия

Вече близо 9 млн. заразени от началото на епидемията в страната

Според представените данни тези, които са готови да бъдат ваксинирани, се страхуват да не се разболеят и да заразят другите, имат доверие на ваксината, а в случай на заболяване искат да го изкарат в по-лека форма и да развият антитела.

70% от ваксинираните се страхуват да не се заразят с коронавирус. Същият процент от анкетираните се страхуват от заразяване сред тези, които определено биха се ваксинирали. Сред гражданите, които са по-склонни да бъдат ваксинирани (13%), 79% имат същите опасения.

Припомняме, че броят на официално регистрираните заразени с новия коронавирус (COVID-19) през изминалото денонощие в Русия е 40 759 души, с което общият брой на заразените от началото на епидемията в страната достигна 8 952 472 души. Това обявиха от руския оперативен щаб за борба със заразата.

Русия се нарежда на пето място в света по брой заразени по време на пандемията след САЩ, Индия, Бразилия и Великобритания.

Нов черен COVID-19 рекорд в Русия, вече над 250 000 починали

Нов черен COVID-19 рекорд в Русия, вече над 250 000 починали

Русия е на пето място в света по брой починали по време на пандемията

Още 1 237 души са починали от COVID-19 през последното денонощие в Русия срещу рекордните 1 239 починали вчера, с което общият брой на жертвите от началото на епидемията в страната вече е 251 691 души.

Условната смъртност (окончателната може да се определи едва след края на епидемията) остава на ниво от 2,81%, следва от данните на щаба.

Русия се нарежда на пето място в света по брой починали по време на пандемията след САЩ, Бразилия, Индия и Мексико.