Русия и Украйна не водят преговори "под никаква форма", съобщава Агенция Ройтерс. Това заяви във вторник руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко, цитиран от агенция Интерфакс.

"Не, преговорите не вървят. Украйна на практика се оттегли от преговорния процес", каза Руденко.

Припомняме, че преди седмица главния преговарящ на Русия Владимир Медински заяви, че преговорите между двете страни продължават дистанционно.

Украински и руски официални лица не са провеждали лични мирни преговори от 29 март. Оттогава двете страни водят разговори чрез видеовръзка.

Русия и Украйна непрестанно отправят взаимни обвинения за липсата на напредък в мирните преговори.

Мирните преговори между Русия и Украйна продължават дистанционно

Мирните преговори между Русия и Украйна продължават дистанционно

Украински и руски официални лица не са провеждали лични мирни преговори от 29 март

Подобна позиция заяви и Михаил Подоляк, съветник на ръководителя на кабинета на украинския президент, който участва в украинския преговорен екип.

Той отбеляза, че исканията на руснаците, за разлика от събитията на фронта, не се променят.

"За разлика от нас, Руската федерация за 82 дни война не разбра, че ситуацията в Украйна изобщо не е такава, каквато беше в началото. И те не променят директивите си, продължават да изнудват, публично изричат ​​някакви позиции. .. Те там непрекъснато вменяват някакви претенции към Украйна, те живеят в свят, в който уж има "украински нацизъм". Светът вече знае, че днес има само един вид нацизъм - руски. Сигурно ще отнеме малко време е да подходим по-задълбочено към този проблем. Проблеми с денацификацията на Русия в рамките на преговорния процес", каза Подоляк.