Грузинският президент Саломе Зурабишвили призова ръководството на Русия да се противопостави на провокацията на радикалните политически сили на републиката, коментира на брифинг в Тбилиси, цитирана от ТАСС.

"Призовавам руското ръководство да не се поддаде на ескалация. Ще бъде парадокс, ако съседна страна отговори на провокацията на силите, описани от нея като радикални и по този начин допринася за техните разрушителни цели", допълва Зурабишвили.

Президентът на Грузия призова за де-ескалация на политическите сили в страната, които, според нея, застрашават стабилността. Тя подчертава, че някои хора "с действията и изявленията си, криейки се под знамето на патриотизма, вредят на гражданите на Грузия и тяхното икономическо благополучие както вътре, така и извън страната".

Парламентът на Грузия избра нов председател

Парламентът на Грузия избра нов председател

Арчил Талаквадзе беше избран единодушно

Зурабишвили се обръща и към гостите на Грузия, отбелязвайки, че страната е исторически "символ на толерантност" и властите няма да позволят тази традиция да бъде нарушена.

Във връзка с обиди отправени от водещ на грузински телевизионен канал, Русия призова международните организации да отговорят на неприемливите атаки срещу руското ръководство, съобщи в понеделник руското външно министерство.

Както е посочено в документа, руското външно министерство разглежда инцидента като "друга открита провокация на грузинските радикални сили, насочени към подкопаване на руско-грузинските отношения".

Отстраниха от работа грузинския водещ, ругаещ Путин

Отстраниха от работа грузинския водещ, ругаещ Путин

По-рано руската Държавна Дума поиска да екстрадира и съди журналиста