Кремъл бесен след персонала атака срещу руския лидер Владимир Путин в грузинска телевизия.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, цитиран от "Ройтерс", че предаваната на живо вербална атака срещу Путин от грузински телевизионен водещ е "недопустима".

Грузинската телевизия "Рустави 2" в неделя излъчи програмата "P.S.", по време на която Георгий Габуния използва нецензурен език на руски по адрес на Путин и руския народ.

Протестите в Грузия не стихват, въпреки частичните отстъпки на управляващите

Протестите в Грузия не стихват, въпреки частичните отстъпки на управляващите

Протестиращите временно блокираха главния булевард...

Песков добави пред журналисти, че грузинските власти не могат успокоят радикалните антируски сили и че инцидентът е позор за грузинския народ.

Габуния обиди президента на Русия и покойните му родители в ефир. В продължение на минути водещият оскърби Путин, майка му и баща му, използвайки нецензурен език.

После пред входа на сградата, където е телевизията, бяха организирани демонстрации на възмутени граждани, които поискаха Габуния да бъде уволнен.

Русия вижда в Грузия пример за последиците от геополитическото инженерство на Запада

Русия вижда в Грузия пример за последиците от геополитическото инженерство на Запада

Печалните резултати от това към момента се виждали в Украйна

Междувременно от днес влезе в сила наложената от руското правителство забрана за директни полети между Русия и Грузия, информира АП. Това е сериозен удар върху Тбилиси, която всяка година приема повече от 1 милион руски туристи. Путин въведе забраната през миналия месец след протести в Тбилиси.

Последният директен полет между двете държави се осъществи в неделя вечерта.