Външният министър на Русия Сергей Лавров обяви, че Грузия била пример за последиците от геополитическото инженерство на Запада.

"Още един пример за последиците от геополитическото инженерство, с което нашите западни колеги се занимават, е Грузия, където западните куратори са готови да си затварят очите за безчинствата на ултранационалистите, за русофобията, само за да прекъснат всички връзки на народа на Грузия с нашата страна, да пренапишат нашата обща история", коментира Лавров, цитиран от руските медии.

Опозицията в Грузия щурмува парламента

Опозицията в Грузия щурмува парламента

Искания за оставки

По думите му печалните резултати към момента се виждали в Украйна, която сляпо следвала съветите от чужбина. Държава с голям потенциал се превърнала в постоянен просител на международни помощи със слаба икономика.

"Страна с огромен потенциал, при режима на Порошенко... изпадна до състояние на просител на международна помощ, загуби индустриалната си база, все още страда от огромен отлив на трудоспособно население, а да не говорим за вътрешния конфликт и разделението в обществото по духовна, цивилизационна линия", добави руският първи дипломат.

Русия предупреди гражданите си да избягват Грузия

Русия предупреди гражданите си да избягват Грузия

Председателят на грузинския парламент се оттегли, американското посолство разбира обидените, но призовава за спокойствие

Междувременно говорителят на руския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, заяви, че в Грузия царяла изкуствено подгрявана русофобска истерия.

"Като цяло, за съжаление, може да се констатира, че сега в Грузия цари голяма русофобска истерия, която умело се подгрява отвътре от такива радикални елементи. В тази връзка може само да се изрази съжаление", изтъкна Песков.

Преди няколко дни в Грузия избухнаха масови протести заради провокация от страна на заместник-председателя на Държавната дума (долната камара на парламента) на Русия Сергей Гаврилов, който по време на посещение в страната седна в креслото на председателя на грузинския парламент. Това предизвика гнева на грузинските прозападни среди.

Скандалът стана в отсъствието на председателя на парламента Иракли Кобахидзе, който беше на визита в столицата на Азербайджан - Баку. Кобахидзе заяви, че би реагирал на поведението на руския си колега, ако се е намирал в Тбилиси.

Грузия преминава към пропорционална система през 2020 г.

Грузия преминава към пропорционална система през 2020 г.

Това съобщи председателят на управляващата партия "Грузинска мечта - Демократична Грузия" Бидзина Иванишвили

Според опозицията грузинските власти продават родината си, защото пускат в страната човек, който подкрепя независимостта на Абхазия и Южна Осетия.

Грузия прекъсна дипломатическите отношения с Русия през 2008 г. Това стана, след като Кремъл призна независимостта на грузинските области Абхазия и Южна Осетия.

Ранените в Тбилиси достигнаха 240 души, 80 от тях са полицаи

Ранените в Тбилиси достигнаха 240 души, 80 от тях са полицаи

Русия обвини грузинската опозиция в опит за саботаж на контактите между двете страни