"Надявам се, че икономическите и търговските екипи на двете страни ще могат да приключат преговорите по текста възможно най-рано", посочва китайският президент Си Цзинпин пред американския си колега Доналд Тръмп в писмо, изпратено от вицепремиера на Китай Лю Хе, изтъквайки, че търговското споразумение между двете страни трябва да се базира на принципа на "взаимното уважение и изгода".

Френски министър поиска нова европейска империя срещу Китай и САЩ

Френски министър поиска нова европейска империя срещу Китай и САЩ

Брекзит е показал, че "европейският проект е смъртен"

Си Цзинпин изразил надежда, че отношенията между Пекин и Вашингтон могат да продължат да се развиват по "здрав и стабилен" начин, отбелязвайки, че подобен курс на действие е в интерес както на китайските, така и на американските граждани. За да направи това, китайският държавен глава отбелязал, че е необходимо "стратегическо лидерство".

Американският президент заяви по-рано, че търговското споразумение с Пекин "все още не е готово", след като отбеляза, че преговорите за споразумение, което ще сложи край на продължилия с месеци търговски спор са "към успешния си край", потвърждавайки предишни коментари от вицепрезидента на Американската търговска камара Майрън Брилиънт.

САЩ и Китай проведоха „конструктивни” търговски преговори в Пекин

САЩ и Китай проведоха „конструктивни” търговски преговори в Пекин

Следващата седмица ще преговарят във Вашингтон